Сигнализирай!

ДБ отново предложи на ПП да се коалират

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2022 г.
21
0

"Демократична България" (ДБ) отново предложи на "Продължаваме промяната" (ПП) да се коалират, но този път за местните избори.

Политическата формация изглежда все още желае "Продължаваме промяната" като коалиционен партньор. Напомняме, че ПП отхвърли предното им предложения да обединят сили за парламентарните избори на 2-ри октомври.

“Демократична България” пожела коалиция и общи листи с “Промяната продължава”

"Демократична България" се надява, че ще се явят на местните избори през 2023 г. заедно, с общи листи. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов на срещата им относно държавния бюджет. Тя бе проведена по инициатива на ПП, за да могат двете политически сили да съгласуват позициите си по въпроса. И двете формации настояват за приемането на нов бюджет, вместо предложения план на служебното правителство да удължат този за 2022 г.

Продължаваме Промяната/Facebook

В края на срещата Иванов изрази желанието си да засегне темата за местните избори.

"Може да изглежда малко встрани, но всъщност е част от политическия цикъл, който може да тласне страната напред в развитието ѝ и да я изведе в една наистина стабилна реформаторска орбита. Нещо, което към момента е поставено под съмнение", посочи той.

Борис Бонев призова ПП и ДБ за обединение на местните избори в София (видео)

Продължаваме промяната/Facebook

Иванов заяви, че двете политически формации носят "споделена отговорност".

"Трябва да дадем обща визия, обща формула, не просто за София, а за общи кандидати, които наистина да отворят вратата към бъдещето", настоя съпредседателят на ДБ.

Накрая Иванов посочи, че това е само призив. По този начин приключи разговора, като ПП бяха оставени да обмислят предложението без да му отвръщат веднага.

Видео: НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.