Сигнализирай!

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Петков срещу Борисов

Gospodari.com
Gospodari.com
15.11.2022 г.
18
0

Трима свидетели ще бъдат разпитани по делото за клевета на Кирил Петков срещу Борисов.

В Софийския районен съд започна частното наказателно дело, заведено от лидера на "Продължаваме промяната" срещу лидера на ГЕРБ след твърдение на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ. Те не явиха в съдебната зала и бяха представлявани от адвокатите Стоян Мадин и Менко Менков, пише в. Дневник.

На влизане в съда адвокат Менков, който защитава лидера на ГЕРБ, коментира пред журналисти, че настоящият частен процес на Петков е "продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов, благодарение на действията на прокуратурата и на българския съд най-вече, който обяви задържането на Борисов и Севделина Арнаудова за незаконосъобразни".

Днес започва делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

Адвокатът на Петков отказа да посочи пред журналисти кои са свидетелите. Те ще бъдат доведени и ще дадат показания на 9 януари, когато е насрочено следващото заседание по делото.

Софийският районен съд прие за съвместно разглеждане граждански иск от Петков за 10 хил. лв. за причинени неимуществени вреди. Искът е частичен като пълният размер на претендираните вреди от Петков са за половин милион лева. Петков твърди, че с изказванията си Борисов му е нанесъл неимуществени вреди.

Наказателното дело срещу Борисов бе заведено от бившия премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в края на август.

"Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, комисиони, за всякакви клевети, каквито той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати", заяви тогава Петков и допълни, че цената на газа, която правителството е плащало до неговата смяна от служебния кабинет в началото на август, е била под 30 долара на европейския пазар.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.