Сигнализирай!

Софийската митрополия избухна след като Джорджан и Лорена заснеха чалга клип в църква (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.11.2022 г.
48
0

Софийската митрополия избухна след като Джорджан и Лорена заснеха чалга клип в църква, съобщава NOVA. Видеото към песента „Крадена любов" е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“ в самоковското село Ковачевци.

„Конкретното видео и начинът, по който е заснето, провокира реакция в Софийската епархия и БПЦ. Показана по този начин, качена на камбанарията пред светия кръст – това не е допустимо. Това беше подложено на много сериозен анализ от Софийската епархия. Реакцията е мотивирана”, заяви Юлиан Николов, адвокат на Софийската митрополия.

„Храмовете са обществени места. Специални мерки да бъдат опазени от достъпа не се взимат. Идеята на храма е да бъде винаги отворен, но за молещи се християни, не за подобен тип изкуство”, каза още Николов.

„Недопустимо е подобно съдържание да бъде разпространявано, уважавайки цялата свобода на това да може да се изразява всеки, който прави изкуство, но това не трябва да става за сметка на общоприети ценности и морал, което в случая е нарушено. Следва да бъде спряно разпространението на клипа”, каза още адвокатът.

„Отговор от „Пайнер” нямаме. Имахме контакт по рано през седмицата. Но определено разпространението на клипа продължава да засяга и вреди на Софийска митрополия и БПЦ”, каза Николов.

Клип с разголена плеймейтка в Съдебната палата в София предизвика скандал и проверка (видео)

„Не виждам защо да се съобразя, нищо не сме нарушили”, каза режисьорът на клипа Людмил Иларионов.

„Снимахме един хубав клип, хубава песен, с хубав текст. Ако те имат претенции, че това е техен имот, поне да го поддържат. Отидете да видите какво е там – пълна разруха”, коментира режисьорът.

„Те си търсят скандал. Ако това е камбанария, трябваше да има камбана. Камбана няма. То изглежда като тераса с ръждясал кръст отгоре”, каза още Иларионов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.