Сигнализирай!

Вижте как изглежда един протокол след преброяване на хартиени бюлетини от 2015 година (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.11.2022 г.
24
0

Вижте как изглежда един протокол след преброяване на хартиени бюлетини от 2015 година! Поправките в него са повече от 80. Той е от местните избори в секция на кметство Нови Искър, Столична община. На него виждаме как точно се "натъкмяват" резултати.

В сканирания вариант на протокола личат поправки в броя действителни гласове за всяка партия и коалиция. Партиите и коалициите са 41, а средно броят поправките за всяка е 2, т.е. общо 82 корекции. Това число обаче не е съвсем вярно, тъй гласовете за немалко партии са променяни 3 и дори 4 пъти, а на места крайният резултат дори не се чете. Така на практика поправките са над 100.

Променяни са дори преференциалните гласове. За някои партии числата са занулени, а за други - повишени.

В края на протокола обаче прилежно е написано, че поправките по него са точно нула. Нули са и отчетените недействителни гласове за партиите. В същото време, в началото на документа пише, че има 40 недействителни бюлетини.

Ето и самият протокол:

Не е изненада, че толкова партии настояват дори машинният вот да се брои изцяло на хартия. Все пак такива протоколи са доста изгодни на някои от основните "играчи". А те са готови да ги бранят с всички възможни средства!

Пет лъжи за машините, които от “хартиената коалиция” разпространяват (проверка на фактите)

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.