Сигнализирай!

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
22
0

Поканиха Илон Мъск в България, за да види Белоградчишките скали.

Предложението бе отправено от министъра на туризма Илин Димитров, след като по-рано милиардерът и основател на технологичните компании Tesla и SpaceX похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра, пише OFFNews.

https://twitter.com/Anc_Aesthetics/status/1594751318153134080

Мъск похвали Белоградчишките скали и ги сравни с декор от популярна видеоигра (снимка)

“Сигурен съм, че това беше в Elden Ring”, написа милиардерът и собственик на любимата му платформа Twitter. Коментарът му е под изображение на българския фотограф Владислав Терзийски, а публикацията е в профил за природни забележителности и замъци.

Мъск визира популярната игра Elden Ring, чийто фентъзи сюжет ни отвежда към пътешествие, което трябва да превърне находчивите участници в Елденския лорд. Именно на една от локациите в играта му напомня пейзажът от Белоградчишките скали - крепостта Фарот.

Министърът ще покани в България и Хидетака Миядзаки, създателят на играта Elden Ring, и нейния съавтор – популярният писател на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин.

Димитров ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, предаде TravelNews.

https://twitter.com/IlinPavlinov/status/1595073429845442562

В туита си към Мъск министърът пише, че в България са открити и най-старите предмети от обработено злато в света. "Елате да ги видите!", завършва той.

Официална покана до Мъск ще бъде изпратена в сряда, след като министър Димитров се завърне от Турция, където е на посещение.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.