Сигнализирай!

Фаворите на Мондиала продължават да плачат

Gospodari.com
Gospodari.com
23.11.2022 г.
16
0

Фаворитите на Световното първенство в Катар продължават да плачат. А футболът показа защо е най-интересната и непридвидима игра. Япония победи Германия с 2:1, след като до почивката губеше с 0:1.

Така след като един от основните претенденти за титлата Аржентина допусна поражение от Саудитска Арабия, сега и Бундестимът се сгромоляса срещу самураите.

Източник: twitter/DFB-Team

Всичко за „немската машина“ започна по най-добрият начин, след като с попадение от дузпа на Илкай Гюндокан те получиха преднина от един гол.

След почивката обаче всичко се обърна надолу с главата за 4-кратния световен шампион. С попадения на Доан и Асано, Япония успя да обърне и да спечели трите точки. Така тази среща се разви точно, както и предната голяма изненада на турнира, а именно загубата на „гаучосите“ от Саудитска Арабия.

Меси и компания разочароваха света (видео)

Любопитно е да се отбележат и няколко интересни факта от този мач. Цели осем човека от състава на Япония на този Мондиал играят в клубове от немската Първа и Втора Бундеслига. Докато едва седем футболисти от японците са в клубове в местната Джей Лига.

За Германия пък в игра се появи нападателят Юсуфа Мукоко. И със своите едва 18 години, той се превръща в най-младия играч, който ще вземе участие на първенството в Катар.

източник: twitter/DFB-Team

Въпреки поражението, шансовете на Германия остават. Другите два отборта в тази група „Е“ са друг от фаворитите Испания и Коста Рика.

Източник: Gong.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.