Сигнализирай!

Крум Зарков: Рюте да внимава с позицията си за Шенген (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2022 г.
31
0

Крум Зарков заяви в ефира на bTV, че нидерландския премиер Марк Рюте трябва да внимава с позицията си за "недопускането на България" до Шенгенското пространство. Служебният министър на правосъдието допълни, че "това няма да мине просто така".

"Рюте направи внушение, че за 50 евро може да се премине границата. Българи загинаха, за да пазят не само нас, но и тях. Рюте да внимава. Това няма да мине просто така". Това бе пълното изказване на правосъдния министър.

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, заяви Петков

Зарков заяви, че не знае защо Нидерландия не иска да допусне България в Шенген, но "няма право да не ни иска". Според него начинът, по който Нидерландия мотивира позицията си, е "абсолютно неприемлив". Той не е подкрепен нито от юридическа, нито от политическа, нито от техническа гледна точка. Зарков все пак посочи, че уважава позицията на страната, но тя трябва да бъде изразена по начин, който не поставя под съмнение достойнството и живота на българските гранични полицаи.

"Тази събота и неделя", bTV/стоп кадър

След няколко дни или месеци България ще влезе в Шенген, убеден е Крум Зарков. Според правосъдния министър България има такова право и такива са европейските правила.

"Това поведение е изцяло за сметка на Нидерландия в момента", отбелязва още той.

Лорер: Промените в Изборния кодекс ни костваха Шенген (видео)

Крум Зарков се съгласи с позицията по въпроса на президента Румен Радев. "Вместо европейска солидарност, получаваме цинизъм", заяви държавният глава по-рано днес.

Служебният министър заяви, че се радва, че България има държавен глава, който реагира "остро и навременно".

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.