Сигнализирай!

Изпусната дузпа и спорен гол изхвърлиха "Левски" от Купата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.12.2022 г.
22
0

Дискусионно попадение на "Лудогорец" и изпусната дузпа за "Левски" класираха "орлите" за следващия кръг на Купата на България. И това издание на дербито между "сини" и "зелени" не мина без драматични събития.

Източник: Instagram

След нулево равенство през първото полувреме, "Левски" удари първи. "Сините" откриха чрез Уелтон в 61-ата минута. Това им даде надежди за трета поредна победа над този съперник в турнира. В миналогодишното издание "Левски" отстрани "Лудогорец" на полуфиналната фаза след две победи.

Радостта на гостите не трая дълго. Осем минути след гола дойде и най-спорния момент в мача. Пробив отляво завърши с подаване в наказателното поле към Нашименто, който реализира за 1-1. Последва дълго разглеждане със системата ВАР. От телевизионните камери се създаде илюзията, че Нашименто е зад гърба на последния защитник на "Левски", но съдиите прецениха, че ситуацията е чиста. Бърнард Текпетей вкара десет минути по-късно, за да обърне резултата.

Задава ли се нов конгрес на БФС?

В последната минута на редовните 90 "Левски" можеше да вкара мача в продължения. Отново като главно действащо лице влезе ВАР. Съдиите видяха игра с ръка на Вердон след удар на Цунами и "сините" получиха дузпа. Зад топката застана централният защитник Хосе Кордоба. Той изпрати топката над вратата.

Така "Левски" приключва защитата на трофея си. Серията на "сините" без победа срещу елитен отбор във всички турнири вече е девет поредни мача.

Източник: Diema Sport

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.