Сигнализирай!

Падат завесите в Kвартала на червените фенери в Амстердам? 

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2022 г.
18
0

Ако завесите на прозорците на публичните домове останат спуснати, ще се „подобри позицията на жените в ерата MeToo“. Това считат от градската управа на нидерландската столица. Но секс работниците са на мнение, че новите мерки ще ги изложат на опасност.  

Амстердам ще забрани продажбата на канабис на туристи

Проституцията - професия или туристическа атракция

Една от най-емблематичните забележителности на Амстердам, световноизвестният Квартал на червените фенери, може да смени облика си. В момента завесите в квартал “Де Вален” се спускат само, когато има клиент. През останалото време жените позират пред витрините, за да привличат минувачите. Ако промените бъдат приети, клиентите ще трябва да резервират услугата с QR код през смартфоните си, вместо да говорят с жените зад стъклото.  

Полицията в Амстердам разпръсна демонстранти срещу ограничителните мерки (видео)

Общинската съветничка от холандската либерална партия “Де66”, която предложи новия закон, каза, че проституцията се е превърнала в туристическа атракция. А това води до „унизително, нежелано“ поведение от страна на пияни туристи. На второ място - „не допринася за подобряване на позицията на жените в ерата MeToo." 

Амстердам - местен жител, облечен в оранжево празнува Деня на краля
Амстердам - местен жител, облечен в оранжево празнува Деня на краля.
От бранша не са доволни

По мнение на жриците на платената любов, новите мерки ще увеличат риска за безопасността им. Причината е, че няма да могат да видят кой ги е резервирал, докато клиентът не се появи. 

Как да привлека клиенти със спуснати завеси - пита холандката Луси. „Казват, че е за моя защита, но това са глупости. Ако някой ме очерни, аз го очерням също. Това не е автоматична услуга. Ако дойдат пияни клиенти, не ги пускам.” Публичните домове позволяват на секс работниците да предлагат услугите си безопасно и независимо, пояснява тя. 

"Няма нужда да отговаряте на имейли или да плащате за реклами в интернет", добавя Луси. "Регистрирате се в Търговската камара, купувате си комплект бельо и кутия презервативи и започвате", пояснява още представителката на най-старата професия пред Telegraph.  

Голяма част от туристите, които посещават Амстердам, са привлечени от либералното отношение към платената любов
Голяма част от туристите, които посещават Амстердам, са привлечени от либералното отношение към платената любов

Мъж е бил временно парализиран, след като е изял брауни с канабис в Амстердам (видео)

Още мерки за ограничаване на негативните ефекти от туризма предстои да бъдат гласувани тази седмица. Те включват по-ранно затваряне на баровете, както и забрана за пушене на канабис на обществени места.

Общински съветник от партията “Християндемократически призив” каза, че иска да промени имиджа на Амстердам. Сега градът е място, където туристите „могат да правят всичко, забранено у дома“.  

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.