Сигнализирай!

Ето кога става ясно дали ПП връща мандата неизпълнен (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2022 г.
24
0

Ето кога става ясно дали ПП връща мандата неизпълнен.

"Ще използваме почивните дни до Нова година, за да заложим приоритети и задачи в график, който да е интензивен и реалистичен. На 3 януари каним отново всички парламентарни групи, заинтересовани от процеса, да изчистим крайния текст на тези приоритети и задачи, да го оформим като програмна декларация с очакванията и на 5 януари тя да бъде включена за гласуване в пленарна зала. Ако не получи подкрепа, това значи, че ще върнем мандата", обясни кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“ Николай Денков. 

Програмна декларация

На 5 януари в Народното събрние ще бъде гласувана пртограмната декларацжия на партията. Ако тя не бъде приета, то мандатът ще бъде върнат неизпълнен. Ако пък бъде одобрена, то незабавно ще започнат преговорите за съставяне на правителство.

Калина Константинова: ПП най-вероятно ще върне мандата неизпълнен (видео)

Относно ссъдържанието на самата декларация, от ПП дадоха срок до четвъртък вечер колегите им орт другите парламентарни групи да предложат приоритети. на среща в петък пък ще бъдат обсъдени евентуалните допирни точки. Националните приоритети ще бъдат обвързани и със срокове на изпълнение.

Що се отнася до състава на евентуалния кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“ Денков посочи, че в него ще попаднат лица с експертни качества, но и с ясна политическа принадлежност.

БСП и третия мандат

От БСП вече заговориха за третия мандат за съставяне на правителство. Корнелия Нинова, която бе на посещение в Кюстендил, заяви, цитирана от Dnes.bg, че лично тя е оптимист за третия мандат.

Нинова моли за ляво обединение в БСП (видео)

Тя критикува забавянето с първия, а сега и с втория мандат с думите:

„Смятаме, че до края на тази година трябваше да се връчи и вторият мандат и да става ясно ще има ли или не правителство.“

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.