Сигнализирай!

Серийният убиец „Змията“ излиза на свобода след почти 20 години зад решетките (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2022 г.
21
0

Серийният убиец „Змията“ излиза на свобода след почти 20 години зад решетките.

78-годишният французин Шарл Сображ е отговорен за убийствата на повече от 20 туристи в Афганистан, Индия, Тайланд, Турция, Непал, Иран и Хонг Конг през 70-те години. Убийствата са извършвани обикновено чрез упояване, пише ABC.

Истинският брой на погубените от него животи обаче остава неясен.

Снимка: стопкадър/видео bTV

Шарл Сображ е известен като "убиецът на бикини". Тайланд издаде заповед за ареста му в средата на 70-те години на миналия век по обвинения в дрогиране и убийство на шест жени на плаж в Патая.

Наричан е още „змията“ заради способността му да се маскира и крие от властите. В средата на 80-те години бяга от строго охраняван индийски затвора в Ню Делхи, където излежава 21-годишна присъда по обвинения в убийство. Дни по-късно е заловен и хвърлен в затвора до 1997 година, след което се връща във Франция.

Снимка: стопкадър/видео bTV

Първата жена сериен убиец разкрива защо е убивала мъже в смразяващо видео

През 2003 година е арестуван в казино в столицата на Непал Катманду. Влиза в затвора за убийството на американската туристка Кони Джо Бронзи и приятеля ѝ.

В сряда Върховния съд постанови Шарл Сображ да бъде освободен предсрочно и депортиран от Непал след 19 години зад решетките.

„Съдът разпореди, че ако няма друга причина да бъде задържан в затвора, той трябва да бъде освободен и изпратен обратно в страната си в рамките на 15 дни“, каза говорителят на Върховния съд Бимал Паудел.

Осъдените на доживотен затвор в Непал обикновено излежават 20 години затвор.

Миналата година BBC и Netflix съвместно продуцираха телевизионен сериал, драматизиращ престъпленията му, наречен "The Serpent".

https://www.youtube.com/watch?v=TgB7rMuxY-s

При освобождаването си Шарл Сображ казва, че се чувства прекрасно и има много неща за вършене. Пред затвора е била и съпругата му Нихита Бисуас, с която сключва брак през 2008 година. Нихита е от Непал и е 44 години по-млада от Сображ.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.