Сигнализирай!

Ето как ще изглежда колата на Apple (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.12.2022 г.
26
0

Ето как ще изглежда колата на Apple - леко странна, но все пак конвенционална. Но какво още знаем за амбициозния проект?

Apple се стреми да опази всичко в тайна, но въпреки това информация изтича. Изтеклите снимки и технически характеристики обаче са далеч под очакванията на феновете на марката.

Apple Car


По всичко обаче изглежда, че Apple Car няма да бъде „убиецът на Tesla“, за какъвто мнозина го считаха. Просто проектът се оказа по-предизвикателен, отколкото дори в самата Apple са го очаквали. Три причини, които показват, че бъдещият автомобил няма да е нещо невиждано представя Automedia.

Tрадиционен подход

Известно е, че Apple искаше Apple Car да бъде революционен продукт. Целта компанията предвиждаше от самото начало той да предложи ниво 5 на автономност. Но вместо превозно средство, което би могло да се движи без човешка намеса, изглежда, че Apple Car просто ще се придържа към конвенционалния подход.

Apple Car


Според информациите, след като отворите вратата, ще бъдете посрещнати от традиционна кабина, в която има волан, педали и всичко останало. С други думи - Apple няма непременно да пусне революционен продукт. Компанията само ще се опита да преоткрие колелото със система за самостоятелно управление, достъпна изключително при движение по магистрала.

Хората са готови да купят кола на Apple, макар такава все още да няма

Много по-достъпна цена

В даден момент хора, запознати с проекта, твърдяха, че Apple Car може да се продава за 120 000 или дори 150 000 долара.

Apple Car


Apple Car обаче е на път да се окаже много по-достъпна, тъй като автомобилът в крайна сметка може да струва по-малко от 100 000 долара. Ако това наистина е подходът, който Apple иска да използва, тогава колата вероятно ще бъде по-малко революционна, отколкото всички очакваха. И в крайна сметка ще се предлага на цена, подобна на тази на базовия модел S.

Ново отлагане на премиерата

Доскоро се твърдеше, че производителят на iPhone планира да пусне превозното средство най-рано през 2025 или 2024 г. Заради пречките, които компанията постоянно среща, работата явно върви по-бавно и изглежда, че Apple Car няма да види бял свят по-рано от 2026 г.

Apple Car


Разбира се, Apple няма причина да бърза. Това е първата им кола и всичко трябва да е безупречно. Но по-големият проблем се свежда до въздействието, което може да предизвика на автомобилния пазар. Функции като много ограничена система за самоуправление, конвенционален дизайн и т.н. вече звучат по-малко вълнуващо днес. А докато Apple Car бъде готов, целият подход може в крайна сметка да стане доста остарял и това да провали напълно проекта.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.