Сигнализирай!

Шестте града в света, където винаги е Коледа

Gospodari.com
Gospodari.com
25.12.2022 г.
88
0

Шестте града в света, където винаги е Коледа, ви показваме в материала от Dir.bg.

Вероятно на много от вас ви се е искало всеки ден да е Коледа. Точно това се случва в някои части на планетата. Това са градове и села, в които коледната енергия е жива през цялата година.

Някои от тези вълшебни места са специално посветени на всичко коледно, с целогодишни тържества. Други са просто дестинации, които по своята същност изглеждат и се чувстват много коледно. Така или иначе, в най-искрящите коледни градове и села в света можете да си гарантирате празнично настроение, когато и да отидете. Ето кои са най-добрите и най-колоритните.

Меси, Дядо Коледа и мечти за кабинет в новия епизод на “Господари на Уеба” (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

Santa Claus, САЩ

Няма по-подходящо място да стартирате целогодишния коледен тур, от град, който носи името Санта Клаус. Това градче в щата Индиана е с коледна тематика през всичките 12 месеца на годината. Tук има много празнични неща - от Музея на Дядо Коледа и атракция, наречена "Замъкът на бонбоните на Дядо Коледа", до пощата, която всяка година получава и отговаря на хиляди детски писма до Дядо Коледа. В САЩ има няколко места, наречени Дядо Коледа (другите са в Джорджия и Аризона). Tова в Индиана обаче е най-коледното в страната.

North Pole, САЩ

Явно в Америка обичат повече от където и да е другаде на света коледния дух. Ако се отправите на 15 минути на изток от столицата на щата Аляска - Феърбанкс, ще се озовете на Северния полюс. Това е цял град с нарисувани захарни пръчки по улиците и празнични паради през летните месеци.

Тук се намират и магазинът за сувенири Santa Claus House и най-голямата в света статуя на Дядо Коледа от фибростъкло. Преди да се увлечете, това не е истинският Северен полюс - той се намира на около 2 735 км на север.

Рованиеми, Финландия

Рованиеми нарича себе си "Официалният роден град на Дядо Коледа" и е не само трудно, но и безсмислено да се спори с това. Основният административен център на финландска Лапландия е известен най-вече с впечатляващия увеселителен парк Santa Claus Village, в който се намира самият Дядо Коледа. През 1950 година Елинор Рузвелт чула за тази история, когато посетила града. За да може да се срещне със Санта Клаус, местните дори й построили малка дървена хижа, която съвсем скоро и очаквано се превърнала в туристическа атракция.

И днес малката барачка си стои на мястото и човек лесно би могъл да я отмине, заобиколена от множеството магазинчета за сувенири. Търговците се възползват от туристическата вълна заливаща града заради пощенската служба. Паркът е отворен целогодишно, но на практика тук винаги има бяла Коледа - ръбът на Полярния кръг е само на 8 км - така че зимата предлага много възможности за разходки с шейни и нощувки в иглу. Офисът е претрупан с писма  "До Дядо Коледа", като за адрес е вписан или Полярният кръг, или просто Лапландия.

Колмар, Франция

Благодарение на очарователния дървен материал на традиционния архитектурен стил, голяма част от източния френски регион Елзас може да се похвали със завладяващо дори в най-горещия ден коледно настроение. Но никъде тези усещания не са толкова силни, колкото в град Колмар. Градчето има съвършен стар град, калдъръмени улички и някак сюрреалистична спретнатост.

Наистина не е трудно да си представим елфи, които се разхождат по улиците на града обсипан като коледно дърво със джинджифилови къщички. Макар да е весело място през цялата година, Колмар е в най-добрата си празнична форма през зимата.

Ротенбург об дер Таубер, Германия

Ротенбург об дер Таубер е подобен на приказен анклав. Той разположен на половината път между Франкфурт и Мюнхен и е един от най-добре запазените градове с крепостни стени в Германия. Градът е чудесен за коледни празници, независимо от сезона.

Не само визуално вълшебен, Ротенбург е дом и на Германския коледен музей, който предлага подробна информация за историята и традициите на празника. А ако сте в града по време на коледните празници, ежегодният пазар Reiterlesmarkt е сред най-добрите в Европа. Непременно го посетете, по което време изберете на годината. Великолепието му е смайващо.

Christmas, САЩ

Отново сме в САЩ и не сме изненадани. Слънчева Флорида може и да не е първото място, което ви идва на ум, когато си помислите за Коледа, но в южния американски щат има цял град, кръстен на празника - и, както можете да си представите, той е съвършено коледен. Въпреки че има елха и украса през цялата година, Christmas, Флорида, става особено популярен през празничния сезон. В края на краищата, какво по-хубаво от това да получиш картичка с коледен пощенски печат?

Шестте града в света, където винаги е Коледа

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.