Сигнализирай!

Русия пусна в експлоатация фрегата с хиперзвукови ракетни системи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2023 г.
20
0

Русия пусна в експлоатация фрегата с хиперзвукови ракетни системи.

Президентът Владимир Путин участва в церемонията по пускането в експлоатация на фрегатата "Адмирал Горшков", която е оборудвана с хиперзвукови ракетни системи "Циркон", съобщават руските медии.

„Циркон“ е най-новата хиперзвукова ракетна система и е без аналог, коментира държавният глава.

Въоръжението на фрегатата надеждно ще защити страната от потенциални външни заплахи, уверен е Путин.

Снимка: стопкадър/видео

Хванаха Владимир Путин да ползва статисти (снимки)

„Сигурен съм, че такова мощно оръжие надеждно ще защити Русия от потенциални външни заплахи и ще помогне за гарантирането на националните интереси на нашата страна“, казва Путин.

Президентът е определил като значимо събитие началото на военната кампания на фрегатата „Адмирал Горшков“, предава ТАСС.

https://www.youtube.com/watch?v=evf58OhQVfY&t=1s

"Адмирал Горшков" е първата фрегата от проект 22350 за далечно морско и океанско плаване. Построена е в корабостроителницата "Северная верф" в Санкт Петербург, припомня Dir.bg. Според публични данни корабът е заложен още през февруари 2006 г. Присъединява се към руския флот през юли 2018 г. Фрегатата участва активно в изпитанията на хиперзвуковата ракета "Циркон". Именно във връзка с нея най-често се споменава в медиите през последните години.

От 2020 г. насам "Адмирал Горшков" е извършил няколко изстрелвания на тази хиперзвукова противокорабна ракета, която според съобщения в медиите е способна да достигне скорост до девет Маха. Това е скорост, девет пъти по-висока от скоростта на звука или над 10 000 км/ч.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че фрегатата се отправя на далечно плаване през Атлантическия и Индийския океан, както и през Средиземно море.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.