Сигнализирай!

Валери Божинов става звезда в Италия - подписа със SkySports

Gospodari.com
Gospodari.com
06.01.2023 г.
70
0

Бившият футболист Валери Божинов ще продължи професионалния си път като платен футболен анализатор. Българинът е подписал договор с медийния гигант SkyItaliа и вече ще блести и в студиа, различни от това на БНТ.

Неговата връзка с Италия е дългогодишна. Той бе един от найперспективните млади играчи в света именно заради фурора, който правеше с екипите на "Лече", "Фиорентина и "Ювентус". В кариерата си има 157 мача в Серия А, в които е вкарал 34 гола. Последно на Ботуша игра в Пескара през 2020 г., преди за последен път да се завърне в "Левски".

В договора му с медийната компания присъстват клаузи за между 15 и 20 платени участия в студийните програми, свързани с футболни мачове. Каналите на Sky държат част от мачовете от Калчото, двубоите от Лига Европа и Лига на конференциите, както и двубои от Купата на Италия. Именно там ще блесне анализаторския талант на Божинов за първи път още този уикенд, предава Sportal.bg.

Първото участие изобщо на Божинов пък ще бъде още днес в едно от най-гледаните спортни предавания на Апенините - Калчомеркато. Там той ще гостува на прочутия италиански спортен журналист Джанлука Ди Марцио. Темите най-вероятно ще бъдат свързани със завета на великия Джанлука Виали, който ни напусна по-рано днес.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.