Сигнализирай!

Министър Меджидиев обвини Асена Сербезова за липсващите лекарства (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.01.2023 г.
9
0

Министър Меджидиев обвини Асена Сербезова за липсващите лекарства.

"Грешна е постъпката на предишния здравен министър, от наблюдавани 400 медикамента за недостиг те са сведени до 60", каза той на брифинг след заседание на Съвета за лекарствата към здравния министър по-рано днес.

По негови думи, този въпрос касае националната сигурност на страната.

Вижте колко голяма е инфлацията при лекарствата за простуда в аптеките

"Населението има потребност да има медикаменти в мрежата. На специализирания съвет взехме решение да предложим законодателни промени в системата за контрол. Длъжен съм да сезирам прокуратурата за нередности. Ще увеличим броя на медикаментите, които се проследяват като наличност, за да може да се осъществява реален контрол, ще се добавят лекарства, които са животоспасяващи", добави Асен Меджидиев.

Причините за липсата на някои лекарства коментира представител на фармацевтична компания.

"Причините за недостига на определени лекарства са комплексни. Необходимо е разширяване на списъка на наблюдаването на продукти, за които се забранява износът. Засилване на контрола при изписването и отпускането на лекарствени продукти, както и подобряване на информираността на лекари и аптеки по отношение на лекарства, чиито количества в складовата мрежа са изчерпани", добави Деян Денев, представител на фармацевтична компания.

Грипна епидемия и грипна ваканция

И учениците от Област Шумен излизат в грипна ваканция

Изказването му днес мина при голям медиен интерес и във връзка с епидемиологичната обстановка в страната. Както знаете, две две от областите вече обявиха грипна ваканция. Служебният министър още веднъж поясни пред журналистите, че решението за излизане в грипна ваканция ще се взима от министерството на образованието на база области, а не на държавно ниво.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.