Сигнализирай!

Българин е световен шампион с рекорд в леденото плуване

Gospodari.com
Gospodari.com
14.01.2023 г.
15
0

Българин е световен шампион с рекорд в леденото плуване. Радостин Кръстев покори световния връх в едно от най-тежките изпитания за човешкия дух и тяло. Той изпревари конкуренцията в дисциплината 500 метра свободен стил. Освен това го направи и със световен рекорд.

Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито
Снимка: Facebook

Кръстев е многократен национален шампион в бътерфлая и един от най-добрите ни състезатели в този стил след Антъни Иванов. Роденият в Сандански плувец сега потърси ново предизвикателство и не сбърка. Той стана втория българин, успял да спечели титла в подобен тип състезание. Първи бе бившият многократен носител на Световната купа в плувния маратон Петър Стойчев. В края на забележителната си кариера Стойчев сложи точка на състезанията с титла на класическата дисциплина за ледени води 1000 метра.

България изпрати най-успешното си Световно

Пред Радостин Кръстев също предстои старт на тази дистанция, а надеждите и за това състезание са той да се окичи с медал. Състезанието се провежда във Франция, около град Самоанс, разположен на река Сена. Температурата на водата е много близка до точката на замръзване - едва +3 градуса. За сравнение температурата в стандартните плувни басейни е около +27-28 градуса.

Източник: IISA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.