Сигнализирай!

Наградиха полицаите, отказали подкуп от дрогиран шофьор (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.01.2023 г.
71
0

Наградиха полицаите, отказали подкуп от дрогиран шофьор, съобщава БНТ.

Полицаите от СДВР, отказали крупната сума, получиха парични награди от по 1200 лв. Елена Симова, Алек Каленски и Любомир Апостолов бяха отличени от служебния министър Иван Демерджиев на церемония в Националната полиция.

„Такива актове, когато се извършват системно, ще доведат до възвръщане на доверието на хората в нашата система. Всяка подобна постъпка ще бъде оценявана“, заяви Иван Демерджиев.

Говори полицаят, отказал рекорден подкуп (видео)

Наградените полицаи споделят, че подобна сума, предложена като подкуп на пътя, е рекордна.

„Това е огромна сума както за нас, така и предполагам за българските граждани и определено е прецедент в МВР. Никога не сме се поблазнили. Реагирахме абсолютно адекватно. Уведомихме началника си на място", разказва младши инспектор Елена Симова.

„Той се опитваше по всякакъв начин да ни провокира да не бъде тестван за наркотични вещества“, допълни старши инспектор Любомир Апостолов.

„Спазихме моралните ценности“, казва старши инспектор Любомир Апостолов.

Припомняме, че на 18 януари т.г., около 1:00 часа на  бул. „Княз Ал. Дондуков“ служителите на реда спират за проверка лек автомобил, шофиран от чужд гражданин. Извършената проба с Дръг Тест 5000 е положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. По време на транспортирането на шофьора, той пуска на пода на служебната кола две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро с искането да не бъде задържан и да получи обратно свидетелството си за управление на моторно превозно средство.  Чужденецът е отведен във ВМА за кръвна проба, която отказва да даде. При влизането в сградата на болничното заведение той предлага още 3000 лв. и скъп ръчен часовник, като поставя същите условия.

Полицаите незабавно докладват за случая и в условията на неотложност в Пето РУ-СДВР е образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на СГП.

Междувременно Софийският градски съд остави в ареста сириеца, предложил подкуп от 10 000 евро и скъп часовник на пътните полицаи. Има опасност обвиняемият да извърши нови престъпления, посочват от съда.

Сирийският гражданин Ахмад Камиран се яви в съдебната зала с рани по лицето. Стана ясно, че преди ареста младият мъж се е спречкал с друг арабски гражданин заради засичане на пътя и нараняванията му са от това. Разтървали ги полицаите, отзовали се на сигнала. Ахмад направил всичко възможно, за да избегне последвалата проверка за наркотици. Според прокуратурата в нощта на залавянето обвиняемият е предложил няколко подкупа на различни полицейски служители.

Ако бъде признат за виновен, Ахмад Камиран може да получи до 10 години затвор за опит да подкупи полицаи, а за шофирането след употреба на наркотици до три години.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.