Сигнализирай!

Нов удар за футболната Суперлига срещу ФИФА и УЕФА

Gospodari.com
Gospodari.com
31.01.2023 г.
25
0

Нов удар за футболната Суперлига срещу ФИФА и УЕФА. Клубовете, които преди време желаеха да сформират нов европейски клубен турнир, сега нанесоха ново поражение по футболните централи. Те спечелиха важно дело, което на практика ги оставя безнаказани за действията си по организирането на мултимилионната надпревара, информира Bloomberg.

Image

Идеята за турнир, обединяващ най-добрите на Стария континент с гаранция за участие и без вариант за отпадане от година за година тлее от много време във футболното пространство. Най-близо до реализирането си тя бе през април 2021 г. Тогава 12 от най-големите европейски грандове застанаха зад проект, наречен "Суперлига".

Последваха изключително гневни реакции от страна както на неутралните привърженици на играта, така и на някои от фракции на участващите състави. Това принуди повечето отбори да се оттеглят от проекта. Твърдо зад него продължават да стоят испанските колоси "Реал" Мадрид и "Барселона", както и разтърсваният в момента от скандали за финансови злоупотреби "Ювентус".

https://twitter.com/JacobsBen/status/1620450626567286795?s=20&t=goy0FdmTVv285_nG7ND_xQ

От испанската Ла Лига веднага реагираха с коментар по темата. От лигата се обявиха в защита на текущия модел за развитие на европейския футбол и изразиха надежда Съдът на Европейския съюз да подкрепи тяхната позиция.

Лука Модрич отказа милионите от отбора на Роналдо

Решението на съда в Мадрид не е оканчателно. То гласи, че клубовете участници не подлежат на наказания от регулаторните органи на УЕФА и ФИФА. Това решение ще важи и за бъдещи действия по потенциално възраждане на проекта. Окончателната инстанция ще бъде издадена от Съда на Европейския съюз в Люксембург. Тя се очаква да бъде оповестена до края на тази година.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.