Сигнализирай!

Български спасители извадиха дете и мъж от руините в Турция

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
28
0

Български спасители извадиха дете и мъж от руините в Турция. За дете на 4 години и за възрастен мъж нашият българският екип се оказва на точното място и в точното време. Те са открити при съвместна операция между българския модул за издирване и спасяване и местни екипи.

Снимка: ГДПБЗН

"Участвахме в спасяването на 4-годишно дете и на възрастен мъж. Днес беше успешен ден за нас". Това съобщи пред БНР главен инспектор Калоян Дончев от българския спасителен модул в Турция, който се намира в района на град Бесни. Лекарят в екипа им е консултирал спасяването на живота на още един човек.

Главен инспектор Дончев смята, че все още има шанс да бъдат спасени хора, останали под срутени от земетресението сгради.

"Има още шанс и то доста голям шанс. Планирано е да останем около десет дни. Ако се наложи, можем да остане и повече. Не е лесно, но в крайна сметка дошли сме тук да помогнем и това е основната ни цел, така че даваме всичко от себе си", коментира той.

https://www.youtube.com/watch?v=2mfaHWkz0VA

Спасените са предадени на медицински екипи.

Общо 78 служители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са на територията на Турция в момента и са изградили своя лагер на стадиона в Бесни.

Над 19 000 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия (видео)

Все още няма официална информация за 28-годишната Айлин Канмаз от Бял извор, Ардинско, и 7-месечното ѝ момченце. Късно снощи стана ясно, че са открити телата на съпруга на Айлин - Мустафа, и 5-годишната им дъщеря Айза.

https://www.facebook.com/watch/?v=5565200153609617

Тази сутрин близките ѝ са звънели във Външно министерство в София, но оттам не са потвърдили появилата се в местен кърджалийски сайт информация, че тялото ѝ е намерено под развалините на жилищния им блок, каза Неждет Узунов, братовчед на Айлин.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.