Сигнализирай!

Фенове се сбиха - полицията ги бори с газ и обгази футболистите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.02.2023 г.
28
0

Фенове се сбиха - полицията ги бори с газ и обгази футболистите. Поредното издавателство над спорта във Франция се случи в град Клермон. Сблъсъкът между местния тим и "Олимпик" Марсилия бе отложен заради гъсти облаци дим на терена. Техният произход обаче бе необичаен. Той бе породен от действията на полицията.

Image
Снимка: Twitter

А действията на полицията пък бяха породени от безчинстващи фенове около стадиона. Сблъсъци между агитките на "Клермон" и "Олимпик" Марсилия са довели до намесата на органите на реда. Те са били безкомпромисни и са използвали сълзотворен газ срещу тълпата. Структурата на стадиона обаче е такава, че позволява на външни фактори като обгазяване да нахлуят на терена.

Масов бой в НБА – изгониха петима играчи (видео)

Именно така се оказа, че в 22:00 часа - моментът на очакваното започване на мача, теренът е абсолютно негоден за употреба. Отборите въобще не излязоха на терена. Феновете по трибуните изпитаха всички негативни ефекти от сълзотворния газ на свой гръб. Срещата все пак започна, но с около 45 минути закъснение.

https://twitter.com/RMCsport/status/1624505936273350656?s=20&t=blWj8_H6pSKu2y755nep8g

Това не е първият случай на отложен мач във Франция. Именно с участие на феновете на Марсилия миналата година бяха свързани два подобни инцидента. Мач между ПСЖ и южняците бе прекратен, защото марсилци замеряха звездите на парижани Лео Меси и Неймар с предмети. В друг случай пък футболистът на Марсилия Димитри Пайе бе замерян от фенове на "Ница".

Видео: Twitter

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.