Сигнализирай!

Държавата е пробита като лейка и отвсякъде тече, заяви Асен Василев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2023 г.
39
0

Държавата е пробита като лейка и отвсякъде тече, заяви Асен Василев.

"Това е големият проблем – никой не гони хората, които отклоняват обществения ресурс", коментира съпредседателят на ПП Асен Василев в ефира на bTV.

Според финансовия министър в кабинета „Петков“ държавата не само, че не е на пауза, а е успяла да порасне 3,9%. А подобно нещо не се е случвало през последните 15 години. И то в условията на война, довела до енергийна и инфлационна криза.

„Това показва, че България е богата страна. Индустрията се справи. Като мина времето се видя не само, че няма пауза. Ако бяхме приели истински бюджет, който да продължи вдигането на минималната заплата, сега те щяха да изпреварват инфлацията“, каза още Асен Василев.

Той припомни, че като министър в служебния кабинет на Радев през 2021 година е предложил актуализация на бюджета, която е била приета. Това е позволи на бизнеса да посрещне коронавируса.

„Случи се първото увеличение на пенсиите, дадоха се и пари за културата. Тогава в една сложна ситуация се направи програма, която позволи 2022 година да започне нормално“, обясни бившият министър на финансите.

Според него в момента служебното правителство изпълнява бюджета, беше приет в средата на 2022 година.

Снимка: стопкадър/видео bTV

Джеймс О’Брайън коментира новия списък със санкционирани по “Магнитски” (аудио)

„Магнитски“ и обвиненията в енергетиката

„Това, което виждаме към списъка „Магнитски“ е едно към едно с това, което МВР предаде в прокуратурата след арестите – 400 страници. Прокуратурата тогава каза, че няма данни за започване на разследване. Това е големият проблем – никой не гони хората, които отклоняват обществения ресурс. Това е битката за страната. Не можем да тръгнем напред, докато държавата е като пробита лейка и отвсякъде тече“, заяви Асен Василев.

Василев коментира и повдигнатото обвинение срещу бившия министър на енергетиката в правителството „Петков“ Александър Николов за купуване на газ на високи цени. Той беше от квотата на „Има такъв народ“.

„В обвинителния акт пише, че цените са по-високи от тези, които „Газпром“ би ни продал. Има малкият проблем, че „Газпром“ спря да ни продава. Интересно ми е дали и това обвинение няма да падне след години“, допълни Василев.

Бившият министър на финансите не знае дали е била наета кантора за консултации срещу 500 хиляди лева.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.