Сигнализирай!

Ето как минават първите дни на един мигрант в България (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2023 г.
23
0

Ето как минават първите дни на един мигрант в България – за това разказва репортаж на bTV.

Десетки нелегални мигранти бяха открити от полицията само за последните два дни. Те бяха заловени в районите на Перник, София, Харманли и автомагистрала „Тракия“.

Понякога нелегалните мигранти се превозват с леки автомобили, а не с микробуси, разказва мъж от Афганистан, попаднал у нас преди месеци. От страх не застава пред камера, но изпраща видеа, запечатали първите му дни в България.

Снимка: стопкадър/видео bTV

„В продължение на 8 дни просто вървяхме в гората. Без храна, без вода“, обяснява той.

След това 15 души са натоварени в един лек автомобил. Посоката е границата със Сърбия.

„Беше ужасно и много задушно. Но нямам снимки от колата, защото те не ни дадоха да снимаме. Все още не съм плащал нищо на никого. Трябва да преведа 3000 евро в рамките на година“, разказва още той.

Служителите на реда ги залавят малко преди крайната им спирка. Затова днес мигрантите са в бежански център в България, а не в мечтаната Германия.

Снимка: скрйншот БНТ

Мигрантите получават инструкции да блъскат колите на МВР

Акциите по залавянето на мигранти продължават и днес.

Около 5 сутринта в района на Ихтиман униформените засичат лек автомобил. Спират го след гонка. В колата откриват 10 души, нелегално влезли у нас.

Много от преминалите нелегално българската граница обаче не могат да бъдат установени от служителите на реда.

Границата ни с Турция се нуждае от още военнослужещи

В понеделник министърът на отбраната Димитър Стоянов съобщи, че на границата ни с Турция вероятно ще бъдат разположени още военнослужещи. Причината е, че границата ни с Турция се нуждае от още военнослужещи.

Подсилването на охраната на граничната бразда ще бъде обсъдено тази седмица с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

“Нашите патрули нямат право да задържат. Нямат такава функция. Имат право да демонстрират сила, да патрулират съвместно с Гранична полиция. Единствено представители на Военна полиция имат право да задържат нарушители, преминали нелегално през границата”, обясни министър Стоянов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.