Сигнализирай!

Радев връчи орден „Мадарски конник“ на посланик Херо Мустафа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
24
0

Радев връчи орден „Мадарски конник“ на посланик Херо Мустафа. Това стана на церемония в Гербова зала на Президентството, състояла се преди минути.

Посланикът на Съединените щати у нас Херо Мустафа получи държавното отличие първа степен за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ. Също така и за разширяването на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес.

Херо Мустафа се срещна с Румен Радев (видео)

„Днешната церемония е израз на признателност и на високата оценка за всеотдайната работа и личния принос на посланик Мустафа за развитието на стратегическото партньорство между САЩ и България. Тя работи всеотдайно за развитие на политическия диалог и разширяване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.“ Това каза в част от словото си държавният ни глава.

Той посочи, че по време на мандата на Херо Мустафа са били сключени важни споразумения относно сигурността и отбраната, енергетиката и др. Президентът Радев подчерта ролята на сътрудничеството с американския дипломат в укрепването на върховенството на правото. Също така обеща да разчитаме и занапред на САЩ за модернизацията на въоръжените ни сили.

Херо Мустафа: Олигарсите превземат България

„За мен е голяма чест да бъда удостоена с орден „Мадарски конник”. Приемам го като свидетелство за успешното ни сътрудничество и символ на съюза между нашите две държави“, каза в отговор посланик Мустафа. Тя е в края на своя мандат у нас и ще бъде сменена от Кенет Мъртън.

Видео: NOVA

Заглавна снимка: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.