Сигнализирай!

60 000 км из България свидетелстват за отношението на Херо Мустафа към страната ни

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
18
0

Над 60 000 км из България свидетелстват за отношението на посланик Херо Мустафа към нашата страна. Това стана ясно от съобщение на Министерски съвет по повод среща между премиера Гълъб Донев и посланика на Съединените щати у нас.

Радев връчи орден „Мадарски конник“ на посланик Херо Мустафа (видео)

„Фактът, че в рамките на мандата си посланик Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км, опознавайки България, е свидетелство за нейния интерес и уважение към българските традиции и култура“, каза служебният премиер.

Донев поздрави Мустафа за усилията ѝ в задълобачаването на сътрудничеството между България и САЩ от взаимен интерес. По думите му през последните няколко години са постигнати конкретни резултати в ключови области като двустранната търговия и инвестициите, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите между хората.

Кенет Мъртън е следващият посланик на САЩ в България

В знак на признателност и като израз на традицията министър-председателят подари на Херо Мустафа мартеница. Той изрази увереност, че и след приключване на мандата ѝ, тя ще остане приятел на България.

Мандатът на Херо Мустафа изтича тази година. Тя ще бъде заменена от Кенет Мъртън.

Снимки: Министерски съвет

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.