Сигнализирай!

Жена съди компания за уиски заради гъбички

Gospodari.com
Gospodari.com
02.03.2023 г.
33
0

Жена съди компания за уиски заради гъбички, съобщава BBC.

Строителен проект на известна компания за производство на уиски трябва да бъде спрян, след като живееща в съседство жена твърди, че има гъбички, причинени от отделяне на алкохолни изпарения.

Кристи Лонг от Тенеси твърди, че имуществото ѝ е покрито с гъбички, които се появяват като черна кора по повърхностите.

Жената разказва, че е похарчила хиляди за пране. Тя съди и местните власти като твърди, че не са одобрили надлежно разрешителните за строеж на складовете.

Снимка: iStock

Адвокатът на Кристи Джейсън Холман обяснява, че това е нарастващ проблем за хората, които живеят в района.

Гъбата Baudoinia compniacensis, която консумира изпарения от етанол, расте по повърхности в близост до пекарни и дестилерии по цял свят. Кръстена е на директора на Френската асоциация на дестилаторите, който я открива да расте близо до дестилерии за коняк през 1870 г.

Местни жители призовават Jack Daniel's Tennessee Whiskey да инсталират въздушни филтри заради проблема.

Адвокат Джейсън Холман коментира, че компаниите за уиски често говорят за процеса на изпарение по време на узряването на уискито. Наречен е "делът на ангелите", но компаниите не споменават получената плесен, която идва с него.

Снимка: iStock

Продадоха зaбpaвeнa бъчвa c yиcĸи зa peĸopднитe $1,3 милиoнa

Строителството на новия обект е спряно. Очаква се съдът да постанови затваряне на други шест наскоро построени склада на компанията, които се намират близо до имота на Кристи Лонг.

Вероятно подобно решение ще доведе до съдебни дела от Шотландия до Канада и Карибите.

Говорителят на компанията за производство на уиски Елизабет Конуей заяви, че очакват с нетърпение актуализация на разрешителните.

„Дестилерията Jack Daniel ще продължи да спазва разпоредбите и индустриалните стандарти по отношение на проектирането, изграждането и издаването на разрешителни за нашите бъчви в Lincoln Co.“, каза още тя.

Снимка: iStock

Jack Daniels Tennessee Whisky е основана през 1866 г. в окръг Мур, който е съседен на окръг Линкълн.

Уиски индустрията в Тенеси се разраства заедно с жилищното строителство. А това води до повече конфликти между дестилатори и собственици на жилища.

Съобщава се, че жителите на най-малко три други окръга са се борили срещу разширяването на дестилерията. Аргументът - гъбата ще навреди на стойността на имотите.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.