Сигнализирай!

Задръстванията на ключово кръстовище в София ще продължат поне 2 месеца (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.04.2023 г.
21
0

Задръстванията на ключово кръстовище в София ще продължат поне 2 месеца, уведомиха от БНТ.

Поради смяна на трамвайните релси движението в кръстовището на бул. "Цар Борис III" с Околовръстния път се ограничава. Това ще предизвика още по-големи задръствания в района, особено в часовете, в които има засилен трафик.

От Столична община твърдят, че ремонтните работи ще продължат месец и половина, след което движението в ключовия участък ще бъде възстановено напълно. Репортажът на БНТ показа, че общината не е уведомила софиянци за предстоящите тапи. Заради това по-голямата част от хората, които ежедневно минават през натовареното кръстовище, не знаеха, че там започва голям ремонт. Хората не бяха наясно и какви други алтернативни маршрути да използват, за да избегнат трафика.

Обезумял руснак направи екшън шоу в трафика (видео)

"За около три седмици се предвижда да бъде етапът, който се въвежда сега от страната на квартал "Княжево". След това също за около три седмици ще бъде затворена и втората половина от кръстовището. Ремонтът ще се извърши така, че да не се затваря напълно кръстовището и общо за около месец и половина да продължат ремонтните дейности по изграждане на новия релсов път, контактна мрежа и инженерни мрежи, които пресичат кръстовището, така че то да бъде напълно отворено след около месец и половина".

Снимка: Pixabay

Това обясни заместник кметът по строителството инж. Ангел Джоргов. Той поясни, че все пак през цялото време на строителството ще бъдат отворени по една лента в посока. Зам.кметът призова хората, които имат възможност, да използват обходни маршрути през тези 45 дни. Обеща да се работи и в почивните дни, за да може ремонтните дейности да приключат максимално бързо.

Кога ще е готово цялото трамвайно трасе по бул. "Цар Борис III"?

От Столична община обявиха и нов срок за цялостното приключване на ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Според инж. Джоргов това ще стане най-късно до края на лятото на т.г.

Бясна рускиня с мачете търси сметка от шофьор в трафика (видео)

През април 2021 г. при старта на обновлението на релсовия път, по който се движи най-натовареният трамвай в София - №5, от "Московска" 33 обещаха дейностите да приключат за 2 г., или до края на април т.г. 

През 2022 г. от кметството съобщиха, че в участъка от ремонта на трасето между Съдебната палата и Руски паметник е регистрирано около 3 месеца забавяне при обещан срок за изпълнение от 1г. Затова на строителната компания ВДХ АД, която е изпълнител на обществена поръчка, се налага санкция за забавянето в размер на 10 на сто от стойността на ремонта, което за тази част прави около 1 млн. лв. Парите ще се удържат при плащането на последния транш от дължимото по договора, оповести инж. Джоргов. 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.