Сигнализирай!

Хакер си присвои Instagram профила на 100 кила и го изнудва за биткойни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.04.2023 г.
46
0

Рапърът Явор Янакиев, известен под прякора 100 кила, стана жертва на хакерска атака, в която изгуби достъп до профила си в Instagram, показва bTV. Хакерът го изнудва за биткойни.

Атаката е от преди три дни. От тогава съдържанието в профила на певеца е подменено със снимки и клипове на жена, която демонстрира луксозен живот. 100 кила се е опитал да си върне достъпа с помощта на негов приятел IT специалист. В последствие е започнала комуникация с престъпниците.

"Стана ясно, че искат пари в биткойн и ти изпращат линк, който само е замаскиран като сайта на биткойн. Този линк, като натиснете върху него, всъщност се свързвате директно с техния компютър и те добиват достъп до кредитните ви карти и личните ви данни. След това правят шантаж", разяснява схемата певецът.

Хакери изнудват потребители като им крадат профилите в социалните мрежи (видео)

"Взехме да се правим много на луди, защото искахме да печелим време. Човекът в един момент се усети, че имаме чувство за хумор и започна да се заканва. Ние му обяснихме, че нещата няма да могат да се случат по неговия начин, защото сме възпитани в духа на американското кино, в което винаги казват: "Ние не преговаряме с терористи.", добавя още той.

По думите му в такива ситуации никой не ти дава гаранция дали профилът ще ти бъде върнат и дали изнудването няма да продължи. 100 кила заяви, че ще се бори с хакерите чрез институциите и предоставените канали в социалните мрежи.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.