Сигнализирай!

Радев: НС не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.04.2023 г.
24
0

"Политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. 49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони – дори да няма правителство. Затова и свиках консултации с всички парламентарни групи веднага, след конституирането на НС, за да стане ясна тяхната готовност да поемат отговорност за съставяне на правителство и бюджет и най-вече да имаме яснота за необходимата времева рамка за тези процеси."

Това заяви президентът Румен Радев пред NOVA относно въпроса кога възнамерява да връчи първия мандат.

Другото лице на Румен Радев

"Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и откровение по време на консултациите и изразената позиция от множетсвото от тях, че ако следваме конституционната процедура и не се състави кабинет, то няма да има време за приемането на бюджета, нито за важните закони. За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните закони и решение – парламентът има нужда от време", посочи държавният глава. 

"Въпросът с първия мандат е важен, но е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми в момента. Много е важно накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде индикатор. Това, което тръгнаха да правят – повече диалогичност и търсене на общите пресечни точки и приоритети в името на България. Важно е времето на връчване на мандата. Но по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която искам да проличи.”, допълни още Радев.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.