Сигнализирай!

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара

Gospodari.com
Gospodari.com
04.05.2023 г.
27
0

Продадоха островите на разврата на Джефри Епстийн за 60 млн. долара. Инвестиционна компания, ръководена от милиардера Стивън Декоф, е закупила два частни острова на американските Вирджински острови, които преди това са били собственост на покойния финансист и осъден сексуален престъпник Джефри Епстийн, пише Булевард България. Единият от островите е бил използван от Епстийн за сексуалните му престъпления над млади жени в продължение на години.

Фирмата за частни капиталови инвестиции Black Diamond Capital Management платила общо 60 млн. долара. Предвижда се там да бъде изграден „модерен, петзвезден, луксозен курорт от световна класа с 25 стаи, който ще спомогне за засилване на туризма, създаване на работни места и стимулиране на икономическото развитие в региона“, се казва в прессъобщение за продажбата.

https://www.youtube.com/watch?v=LNue92Gta3s&t=6s

Българин купи имот на Джефри Епстийн в Париж за 10 милиона евро

Джефри Епстийн бе открит мъртъв в килията си на 10 август 2019 г. Точно месец, след като е обвинен за трафик на малолетни момичета с цел сексуална екплоатация.

В продължение на десетилетия той бе пример за това как с политически протекции и много пари може да се заобикаля законът. Преди да бъде арестуван, милиардерът се славеше с приятелството на Доналд Тръмп, принц Андрю и Бил Клинтън.

Значителна част от постъпленията от продажбата ще отидат в хазната на американските Вирджински острови.

През ноември наследниците на Епстийн и свързаните с него лица се съгласиха да платят на правителството на Вирджинските острови повече от 105 млн. долара за уреждане на искове за трафик на хора и сексуална експлоатация на деца. В тази сделка се изискваше имуществото да плати на Вирджинските острови половината от приходите от продажбата на островите Литъл Сейнт Джеймс и Грейт Сейнт Джеймс и още 450 000 долара за покриване на щетите на Грейт Сейнт Джеймс, където се оказа, че Епстийн е разрушил останките от постройки на стотици години, за да освободи място за застрояване.

Продават частните острови на Джефри Епстийн

https://www.youtube.com/watch?v=OhN7yqZNG4g

Множество жени твърдят, че са били сексуално насилвани на острова Литъл Сейнт Джеймс, където Епстийн имал имение. Сред тях е и Вирджиния Джуфре. Тя твърди, че не само там, но и на други места ѝ било посягано от принц Андрю. Той е по-малкият брат на британския крал Чарлз. Андрю отрича нейните твърдения. Но през февруари 2022 г. се съгласява на поверително споразумение с Джуфре. С него цели да прекрати гражданското дело срещу него, заведено в Окръжния съд на САЩ в Манхатън.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.