Сигнализирай!

ЕС подкрепи Microsoft в историческа сделка

Gospodari.com
Gospodari.com
16.05.2023 г.
16
0

ЕС подкрепи Microsoft в историческа сделка, предаде ”Дневник”.

Американският технологичен гигант Microsoft получи одобрението на Европейския съюз за придобиване на разработчика на видеоигри "Активижън Близърд" (Activision Blizzard).

Това стана дни след като Великобритания наложи вето на сделката за 69 млрд. долара. Тя ще превърне XBOX в третия най-голям производител на игри в света. Microsoft може да обжалва решението в Лондон до 24 май.

Очакванията на наблюдатели са, че с действията си Microsoft може да насърчи регулаторите в Китай и Южна Корея да дадат зелена светлина. Япония я одобри през март.

Според регулаторите в ЕС компанията е отговорила на притесненията им, свързани с облачния стрийминг и други; тъкмо за облачните игри Великобритания е на друго мнение заради голямата концентрация на Microsoft на облачния пазар, който обаче, изтъква Европейската комисия, сега заема едва 1% от пазара.

Илон Мъск иска да съди Microsoft

"Те смятат, че пазарът се развива по-бързо, отколкото смятаме ние, казва Вестегер, цитирана от "Ройтерс". "Тук има парадокс, защото ние мислим, че предложените решения... ще позволят лицензиране за още много (компании) на пазара на облачните игри."

Сделката се определя дори като благоприятна за конкуренцията заради "практични и ефективни". Това е по думите на еврокомисар Маргрете Вестегер. 10-годишни безплатни лицензионни споразумения за геймъри и конкурентни фирми, подобряващи условията за стрийминг на облачни игри спрямо сегашните.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.