Сигнализирай!

Япония затяга санкциите срещу Русия

Gospodari.com
Gospodari.com
26.05.2023 г.
16
0

Япония затяга санкциите срещу Русия във връзка със събитията в Украйна, съобщи японското външно министерство в петък.

Държавите от Г-7 решиха миналата седмица на срещата си в Хирошима да разширят ограниченията срещу руски граждани и компании, за да изтощят военната машина на Владимир Путин.

Токио ще включи в ограничителния си списък редица руски военни заводи, предаде "Дневник". В списъка ще се включат и още 17 лица и 78 организации от Русия, чиито активи в Япония са замразени. Въвеждат се и експортни ограничения за 80 организации.

Сред лицата, на които са наложени персонални санкции, са предимно военни, както и представители на окупационната администрация в Крим, Запорожка и Херсонска област. Замразяват се активи и се въвежда забрана за пътуване срещу генералите Михаил Зуско, командир на 58-а общовойскова армия на Южния военен окръг, и Михаил Матвеевски, началник на ракетните войски и артилерията на Сухопътните войски на Русия.

Зеленски ще присъства на срещата на върха на Г-7 в Япония

По време на срещата на върха на най-развитите индустриални нации, в която се включи и украинският президент Володимир Зеленски, нови санкции обявиха и САЩ, Канада и Великобритания.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.