Сигнализирай!

"Лъвиците" с успешен старт в Лигата на нациите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.05.2023 г.
28
0

"Лъвиците" с успешен старт в Лигата на нациите. Родните националки по волейбол поставиха успешно начало на участието си във Волейболната лига на нациите. Момичетата на Лоренцо Мичели не срещнаха никаква съпротива при откриващия си мач срещу Хърватия и се наложиха с 3:0 гейма.

Снимка: en.volleyballworld.com

Единствено в началото на първия гейм имаше някакво съмнение за безапелационния успех на България. Силно начало на съперника му донесе аванс от 6:2 точки. Това обаче се оказа и най-голямата разлика в полза на Хърватия в хода на целия мач. Всъщност именно първият гейм завърши с най-голяма разлика. Серия от 23:6 в полза на сънародничките ни означаваше крайното 25:12.

Най-накрая викат в националния ни отбор по футбол голмайстора на сезона

Във втория гейм нещата започнаха по-контролирано за България. Този път не се стигна до големи разлики в резултата в полза на Хърватия. Постепенно авансът на българките се увеличаваше и те спечелиха частта с 25:17. В заключителната част съпротивата на хърватките изглеждаше най-голяма, като геймът вървеше точка за точка. Серия от 8:2 в края му обаче означаваше и 25:19 в края.

В първата състезателна седмица от най-комерсиалния национален турнир в света, провеждаща се в японския град Нагоя, нашите ще играят още с тимовете на Доминиканска република, домакина Япония и Германия. Следваща среща на представителния ни тим е утре. Тогава в 9:00 сутринта българско време "лъвиците" излизат срещу Доминикана. Съперникът започна участието си със загуба от Япония с 1:3 гейма.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.