Сигнализирай!

Радев: Целувката между Борисов и Петков няма да роди друго освен отвращение

Gospodari.com
Gospodari.com
01.06.2023 г.
22
0

Радев: Целувката между Борисов и Петков няма да роди друго освен отвращение. "То не води до доверие и устойчиви решения" е пълното изявление на президента преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Генерал Атанасов: Има кампания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев (видео)

Снимка: Цветомир Петров/БТА (ЕК)

Вторият мандат за съставяне на правителство беше връчен на 29 май на "Продължаваме промяната - Демократична България". Като препоръча той да не бъде изпълняван. Въпреки "леден" период в отношенията между коалицията и ГЕРБ, след показаните от Радостин Василев записи от заседание на "Продължаваме промяната", двете страни са близо до съставяне на кабинет.

Радев днес нарече записите "срамни", предаде "Дневник".

Снимка: Цветомир Петров/БТА (ЕК)

"Като ценности и морал. Като принципи и начин на правене на политика. Всъщност тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм. Като заявка за тежки закононарушения, за чистки, подписани с кръв, за погром в институциите, за държавна измяна и всичко това дискредитира европейски лидери. Европейската преса гърми с негативни коментари за България. Това е позор, който се изля върху лицето на нашата страна", заяви Радев.

Според него, въпреки "мрачните разкрития", България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.