Сигнализирай!

ВСС не гласува по предсрочното прекратяване на мандата на Гешев

Gospodari.com
Gospodari.com
01.06.2023 г.
20
0

ВСС не гласува по предсрочното прекратяване на мандата на Гешев, съобщава NOVA.

Съветът първо трябва да разгледа доказателствата на главния прокурор, както и исканията му за събирането на допълнителни доказателства от членовете на ВСС, които искат отстраняването му.

Първоначално адвокатът на Иван Гешев внесе молба с искане заседанието да бъде отложено, тъй като главният прокуро е на международна конференция извън София. Защитникът му също се оказа болен. От ВСС обаче отказаха да отложат заседанието.

Иван Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Заседание на ВСС. източник: bulphoto

Вчера следобед Иван Гешев внесе и становище по второто искане за оставката му. В него се твърди, че ВСС не може да вземе решение, защото е с изтекъл мандат. Той поиска спиране на производството, докато Конституционният съд не се произнесе. Кадровиците отказаха с мотив, че върховните магистрати не са приели да разгледат казуса по същество.

В понеделник ще има още едно заседание на съвета, на което ще се разгледа второто искане за уволнението на Гешев. Тогава обаче той излиза в платен отпуск за цялата седмица. ВСС не смята да съобразява заседанията си с командировките и отпуските на главния прокурор.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.