Сигнализирай!

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света

Gospodari.com
Gospodari.com
02.06.2023 г.
42
0

Илон Мъск отново е най-богатият човек в света. Собственикът на Tesla изпревари шефа на LVMH Бернар Арно от първото място.

Разрешиха на Илон Мъск да тества мозъчния си чип върху хора

Титлата "най-богат човек на света" отново е взета от Илон Мъск. Неговото нетно състояние е нараснало с 55.3 милиарда долара от януари и е достигнало до 192 милиарда долара. Това е заради покачването на стойността на компанията му за електрически автомобили Tesla, написа bTV.

снимка: Unsplash

До този момент първата позиция бе заета от Бернар Арно. Той е собственик на компанията LVMH, която е производител на известните марки Louis Vuitton, Givenchy, Moet и тн. Състоянието му обаче е намаляло с 24.5 милиарда и е достигнало до 187 милиарда долара.

По същото време акциите на Tesla паднаха рязко на фона на опасенията, че придобиването на социалната медийна платформа Twitter се отразява на производството. По този начин усилените продажби на луксозни стоки помогнаха на Арно да оглави първото място.

Но от януари тази година акциите на Tesla се повишиха с почти 92%, тъй като инвеститорите се успокоиха, че Мъск става главен изпълнителен директор на Twitter.

Според Bloomberg основателят на Amazon Джеф Безос е третият най-богат човек в света със състояние от 146 милиарда долара. Бил Гейтс, който е сосновател на Microsoft, притежава $126 млрд. и е на четвърто място.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.