Сигнализирай!

Желязков наказа 17 депутати заради първоюнския бой в парламента

Gospodari.com
Gospodari.com
02.06.2023 г.
17
0

Председателят на НС Росен Желязков наложи наказание порицание на седемнайсет депутати, участвали във вчерашния първоюнски бой в пленарната зала, съобщава "Дневник".

Порицаните са Явор Божанков, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев, Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната - Демократична България". Останалите дванайсет са от групата на "Възраждане": Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачова, Емил Янков.

Мийм на деня: Когато те извикат при директорката, да обясняваш за боя в училище (видео)

"Вие сами бяхте свидетели на тази масовост на това нарушаване на обществения ред, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като тепачка. Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита, така че има възможност и това да бъде оспорено", аргументира се Желязков.

По чл. 157 в правилника на парламента има шест вида наказания: напомняне, забележка, порицание, отнемане на думата, отстраняване от заседание, отстраняване до три заседания. Порицание се налага, когото даден депутат "нарушава реда на заседанието или е създал безредие в залата".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.