Сигнализирай!

НА ЖИВО: Служебното правителство отчита постигнатото през последните месеци

Gospodari.com
Gospodari.com
05.06.2023 г.
11
0

Служебното правителство отчита постигнатото през последните месеци.

Равносметката е за периода 3 февруари - 5 юни.

Служебното правителство тайно се споразумя за конфликтния участък на АМ “Струма”

"Бяха изтощителни месеци". С тези думи служебният премиер Гълъб Донев откри извънредното заседание на Министерския съвет, на което направи отчет за работата на служебното правителство, предава "Дневник".

Според него, сред най-важните успехи на кабинета е това, че е бил върнат "центърът за взимане на решения където е мястото му - в България".

"В последните дни всички говорят за държавата. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и пречупвайте хората, този модел вече не работи", каза той.

Като успехи на правителството Гълъб Донев обяви провеждането на предсрочните парламентарни избори през април, овладяване на цените, съществен напредък в сферата на инвестициите и икономиката, активни действия срещу престъпността, включително домашното насилие, подготвяне на законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, активна работа за приемане на България в Шенген, включително със страните, които се обявиха против - Австрия и Нидерландия, работа за влизане в еврозоната.

Заради поредицата от избори кабинетът "Донев" управлява страната от август миналата година в две служебни правителства. При второто имаше промяна единствено на министъра на културата.

Чуйте още във видеото!

Видео: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.