Сигнализирай!

Сърбин е на крачка от върха в световния спорт и не се казва Джокович (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.06.2023 г.
25
0

Сърбин е на крачка от върха в световния спорт и не се казва Джокович. Става въпрос за Никола Йокич и воденият от него Денвър "Нъгетс". "Златотърсачите" спечелиха мач номер 4 от Финалната серия в НБА срещу Маями "Хийт" със 108-95. Така те поведоха в серията с 3-1 победи и са само на един успех от подпечатване на първа титла в историята на отбора.

(AP Photo/Wilfredo Lee)

47-годишното чакане на Денвър за титла може да приключи още в понеделник. Никола Йокич и неговите "Нъгетс" са само на една победа от титлата, която той искаше толкова дълго. Аарон Гордън вкара 27 точки, Йокич добави 23, а "Нъгетс" победиха "Маями Хийт" със 108:95 в петък вечер и поведоха с 3:1 във финалите на НБА.

Най-добрият български баскетболист се контузи (видео)

Брус Браун вкара 21 точки от пейката за "Нъгетс", които спечелиха петия си пореден мач на чужд терен.Те ще имат три шанса да спечелят един мач, който да им донесе и титлата. Два от тези сблъсъци са в Денвър. Първият шанс на тима да зарадва собствените си фенове у дома е бъде във вторник рано сутринта българско време.

https://twitter.com/ESPNStatsInfo/status/1667377548324421634?s=20

Джими Бътлър вкара 25 точки за Маями. Тимът вече е изпадал в дупки 3-1 във всяко от последните си три участия на Финали. Този се присъединява към 2014 и 2020 г. В нито един от предните случаи тимът не е успявал да обърне серията. Бам Адебайо имаше 20 точки и 11 борби за "Хийт", а Кайл Лоури добави 13 точки и 7 асистенции.

Успех за Денвър почти сигурно ще означава и още един трофей за Никола Йокич. Лидерът на тима ще бъде обявен за Най-полезен играч във Финалите. Това би го качило на абсолютния баскетболен връх. С това той ще настигне Леброн Джеймс, Кевин Дюрант, Стеф Къри и Янис Антетокунмпо като единствените действащи играчи, завоювали титла, MVP на редовния сезон и MVP на Финалите. Освен това Жокера може да е първия играч в историята, имащ най-много точки, борби и асистенции в един цял плейофен сезон.

Видео: DIEMAXTRA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.