Сигнализирай!

"Държавен вестник" публикува указа на президента за освобождаването на Гешев

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2023 г.
31
0

"Държавен вестник" публикува указа на президента за освобождаването на Гешев. Указът е обнародван в брой 53 от 20 юни 2023 г.

Документът, подписан от Румен Радев на 15 юни, потвърди решението на Висшия съдебен съвет за отстраняването на Гешев. Мотивът за решението бе уронване на престижа на съдебната власт с използването на израза "политически боклук".

Сметната палата е преправила свой доклад в угода на прокуратурата

Предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев бе заведено в деловодството на администрацията на президента още на следващия ден.

Последното

Иван Гешев отправи обръщение към българския народ на 19 юни.

“Братя и сестри българи…”, по този начин започва петминутното видеообръщение на бившия главен прокурор на България. То е публикувано преди малко повече от 20 минути в официалния Youtube канал на Гешев.

Ето и какво споменава той в изказването си:

“Каква е днес реалността в родината ни?

Намираме се на кръстопът, намираме се във време разделно.

Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, загинали за свободата на националната държава България.

Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си ръст, или ще се примирим с наведена глава и никога вече няма да можем да се изправим.

Или ще защитим българските ценности и добродетели и националното ни и лично достойнство, или ще пожертваме бъдещето на страната ни – бъдещето на децата и внуците ни.

Изборът е на всеки един от нас."

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.