Сигнализирай!

Наградиха руски войник с 12 000 долара за унищожаването на танк в Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2023 г.
24
0

Наградиха руски войник с 12 000 долара за унищожаването на танк Leopard в Украйна. Парите са осигурени от частна фондация, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Reuters.

В информацията на министерството не се уточнява кога и къде е бил унищожен танкът.

Във вторник от ведомството публикуваха кадри, на които се вижда как войникът Андрей Кравцов седи на болнично легло и получава сертификат за изплащане на средствата от Александър Карелин, трикратен олимпийски шампион по борба. Не става ясно от какво се лекува войникът в болницата. На видеото обаче се вижда, че той е без дясна ръка.

Снимка: стопкадър/видео function.mil.ru

Москва твърди, че от началото на контраофанзивата на Украйна руските сили са унищожили редица произведени в Германия танкове Leopard и доставени от САЩ бойни превозни средства Bradley.

Министерството на отбраната обяви, че е платило индивидуални бонуси на над 10 000 руски военнослужещи за унищожаване или пленяване на украинска или доставена от Запада техника.

Русия глоби Viber и Telegram за “незаконно” съдържание, свързано с войната в Украйна

Снимка: iStock

"Това са чудесни допълнителни плащания за тези, които нанасят тежки вреди на врага, плюс това, което прави държавата". Това казва шампионът по борба Александър Карелин, връчвайки удостоверението на войника.

Бонусът е изплатен от фонд, създаден от частна група предприемачи. Reuters посочва, че това е пример как някои руски бизнеси търсят начини да демонстрират публично своята лоялност към военната кампания на Кремъл в Украйна.

Интересно защо тази новина е поднесена само за рускоезичните потребители на сайта на министерството им.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.