Сигнализирай!

Известна туристическа дестинация вече не иска пияни летовници

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2023 г.
22
0

Известна туристическа дестинация вече не иска пияни летовници. Става дума за остров Майорка. Бизнесът там е вдигнал ръце от любителите на чашката. Операторите на местни заведения призовават за по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола.

Американец яхна акула на плажа (видео)

Известна туристическа дестинация вече не иска пияни летовници

Известна с топлите си води, крайбрежни пешеходни алеи и идеални условия за наблюдение на "падащи звезди", Майорка е притегателен център за търсещите забавления туристи. Сега обаче ситуацията в Плая де Палма е "тревожна" и "неудържима", предупреждават местни работодатели., Мястото е най-популярното място на острова сред германските летовници.

Край

"Стига толкова", се казва в прессъобщение на най-големите бизнес асоциации на Майорка. Те отправят към властите "спешен призив" за решение на проблема.

Многобройни туристи все повече опетняват имиджа на Плая де Палма. Това е така според асоциацията на хотелиерите (AHPP), асоциацията на гастрономите (CAEB) и асоциацията на нощните клубове (ABONE).

Те настояват за драстични мерки, подобни на въведените от властите в Амстердам, където туристическите групи и обиколките на "Квартала с червените фенери" бяха ограничени в опит да се направи града по-приятен за живеене за местните.

Собствениците на бизнес в Майорка сега призовават налаганите на туристи глоби да се плащат на място. Предприемачите предупреждават, че в бъдеще ситуацията може да се влоши още повече, ако проблемът с алкохола не бъде решен своевременно.

"Не само сегашното състояние, но и бъдещето на този важен туристически регион" е заложено на карта, ако скоро няма засилено полицейско присъствие и повече контрол, алармират бизнес асоциациите.

Източник: Инвестор

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.