Сигнализирай!

Проверяват прокурора по "Барселонагейт", накарал служители да работят извънредно

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2023 г.
32
0

Проверяват прокурора по "Барселонагейт", накарал служители да работят извънредно. В момента Стефан Христов се проверява за евентуално нарушение на трудовото законодателство.

Това пише "Сега", цитирайки източници от Софийската градска прокуратура.

Борисов е отказал ДНК тест във връзка с разследването по “Барселонагейт”

Tвърди се, че Христов е издал устно разпореждане няколко служители да се явят на работа на 3 юни, в събота. За работа в почивен ден обаче е трябвало да бъде уведомена Илиана Кирилова, която е шеф на Софийската градска прокуратура. Това не се е случило.

В почивната събота на работа са привикани един шофьор, един деловодител, един прокурорски помощник и един специалист от регистратурата за класифицирана информация.

Проверката трябва да установи какво са извършили въпросните служители. След това ще се прецени дали има основание срещу прокурора да бъде образувано дисциплинарно производство, което би могло да доведе и до наказание.

Медията припомня, че на 3 юни прокуратурата извърши претърсвания и изземвания по делото "Барселонагейт". Преди това главният прокурор тогава Иван Гешев поиска от парламента да бъде свален имунитетът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да може да бъде обвинен за пране на пари по казуса.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.