Сигнализирай!

Министърът на транспорта за хеликоптера над "Градина": Този полет е скандален (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.07.2023 г.
10
0

"Този полет е изключително скандален и е в разрез с всички правила за визуални полети.", каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков относно случая с прелетелия хеликоптер над къмпинг "Градина", показва NOVA.

По думите му операторът разполага със сертификат за високорискови операции, но не е предоставил план за полета, който да бъде одобрен. Забранено е да се лети и над хора на такава малка височина.

"От тук нататък предстоят доста сериозни анализи. Разпоредил съм проверка как се е създала тази ситуация, как се е стигнало до този полет и кой е уведомен. Може да бъде отнет лиценза както на пилота, така и на оператора.", коментира Гвоздейков.

Хеликоптер прелетя опасно над плаж “Градина” и хвърли долари с лика на Тодор Живков (видео)

Бяхме на плажа да гледаме изгрева на слънцето, близо до нас имаше парти и се появи един хеликоптер, който мина два пъти над водата, като единият път даже слезе с носа много близо до водата, сигурно на 2-3 метра и изведнъж ускори нагоре, мина над плажа много близко.”, разказа Васил Марчев, очевидец на случилото се.

Валентин Илиев

Организаторът на полета Валентин Илиев твърди, че са взети всички мерки за безопастност и не е имало опасност за хората. Всичко е било съгласувано с концесионера.

Идеята на каскадата е била да се обогати преживяването на хората на плажа.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.