Сигнализирай!

Служители на МВР настояват за по-високи заплати (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2023 г.
10
0

Служители на МВР настояват за по-високи заплати, затова излизат на протест днес и в четвъртък в извънработно време, съобщава БНТ.

Исканията им са за поне 10 процента увеличение на заплатите. Според синдикатите сегашните параметри на Бюджет 2023 не отчитат нуждите на сектор "Сигурност", не мотивират служителите във вътрешното министерство и не отчитат тяхното натоварване.

Полицаите искат 10% увеличение на заплатите или излизат на протест

Вчера финансовият министър Асен Василев беше категоричен, че допълнителни пари за МВР в този бюджет няма. От синдикатите се заканиха, ако не бъдат чути, да организират национален протест между двете четения на бюджета в парламента.

Председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви в "Денят започва", че 10% по-високи възнаграждения биха стрували на бюджета 100 млн. лева. Допълни, че липсва отношение към служителите от страна на държавата. По думите му нямат претенции към вътрешния министър. По-скоро адресат към момента е министърът на финансите, доколкото изготвянето на държавния бюджет е негова отговороност. Ако исканията на полицаите не бъдат разгледани, може да се стигне до национален протест, заяви още Валентин Попов.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.