Сигнализирай!

Пъзел и конфети прекъснаха мача на Григор Димитров на "Уимбълдън" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2023 г.
12
0

Пъзел и конфети прекъснаха мача на Григор Димитров на "Уимбълдън". Те са хвърлени по корта от протестиращи екоактивисти.

Четвърта поредна победа за Григор Димитров

Двама души - мъж и жена, влязоха на игрището точно когато българският тенисист се канеше да сервира във втория гейм на II сет от двубоя срещу японеца Шо Шимабукуро. И двамата отвориха кутии с пъзел, от които разпиляха хиляди малки парчета по тревата. В добавка разхвърляха и оранжеви конфети. Служители от охраната бързо хванаха двамата нарушители и изведоха тенисистите.

ТВ повторенията показаха, че в избора на пъзел има символика - единият изобразяваше централния корт в "Ол Ингланд клъб". Малко по-късно стана ясно, че акцията е дело на популярната британска организация Just Stop Oil ("Просто спрете петрола"), която се похвали с деянието си и в социалните мрежи.

снимка: Eurosport

Минути по-късно пък над Лондон за пореден път заваля дъжд и мачът беше спрян за близо час. Климатичните условия в британската столица повлияха на играта и около час по-рано, когато се наложи срещата също да бъде преустановена.

При чисто метеорологичното прекъсване Григор водеше с 5:1 гейма и сервираше за сета. Когато се намесиха екоактивистите пък, резултатът вече беше 6:1, 1:0 в полза на поставения под №21 българин.

След като кортът беше почистен и времето позволи, двубоят беше подновен. Димитров води с пробив аванс във II сет.

Видео: Twitter/Just Stop Oil

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.