Сигнализирай!

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.07.2023 г.
14
0

50% увеличение на заплатите искат шофьорите на линейки. Служителите на спешна помощ планират да издигнат палатков лагер пред Министерството на здравеопазването, показва NOVA.

Част от исканията са им увеличение на заплатите с 50% на шофьорите на линейки и с 10% на останалите служители на спешна помощ, както и по-добри условия на труд и ново работно облекло. Протестиращите също настояват и за повишение на бюджетите на центровете, тъй като, според тях, те не са пипани от 10 г.

Служителите на Спешна помощ блокираха входа на МЗ заради ниски заплати (снимки)

"Заплатата на шофьор на линейка в Спешен център е 1270 лева. Ние желаем 50% увеличение на заплатата, както и актуализиране на парите за храна и дрехи, както и за нощен труд.”, обяснява един от протестиращите.

"Не можем да си гледаме децата. Имаме кредити и задължения. Някои от нас се принуждават да работят на две места или напускат. Няма хора, които да карат линейките в цяла България.”, сподели друг шофьор на линейка.

"За пореден път алармираме управляващите, че ние сме напът да останем без спешна помощ. В момента в София се чака по 2-3 часа за линейка.", твърди друг протестиращ.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.