Сигнализирай!

Прокуратурата проверява за договорки по "Турски поток"

Gospodari.com
Gospodari.com
31.08.2023 г.
16
0

Прокуратурата проверява за нерегламентирано договаряне по "Турски поток". Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена в медиите информация за нарушения, свързани с избора на изпълнител и ускореното изграждане на газопровода „Турски поток“ през България, нерегламентирано договаряне между подизпълнители и възложители за заобикаляне на Закона за обществените поръчки и обсъждането на забранени от закона схеми като наемане на кандидат за изпълнител като подизпълнител на част от проекта.

Наблюдаващият прокурор, избран на принципа на случайния подбор, следва да предприеме действия по своя преценка, съобразно правомощията си по Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.

Разкриха тайни договорки по “Турски поток” в банката на бившата жена на Борисов (снимка)

Припомняме, че разследване на Антикорупционния фонд установи тайни договорки по “Турски поток” в банката на бившата жена на Бойко Борисов. Документи от пощата на високопоставен руски политик, свързван с корупционни схеми, разкриват зловещия сценарий.

Политикът е Александър Бабаков.

Той е герой в няколко корупционни скандала. Имейлът от пощата му разкрива непознати моменти от кухнята на “Турски поток”. Проектът по времето на Бойко Борисов бе представян в България като разширение на националната газопреносна мрежа.

Бабаков е заместник-председател на руската Дума и съветник на президента Путин. Руснакът е известен като участник в няколко корупционни скандала. Между тях финансирането на партията на Марин льо Пен във Франция. Също е осветен от “Ню Йорк Таймс” в опит за подкупване на български заместник-министър на енергетиката през 2013 година по отношение на проекта “Южен поток”.

Борисов, Путин, “Турски поток”… и още нещо (видео)

"Господарите" неведнъж сме писали за проекта „Турски поток“. Е, Бойко Борисов много държеше тук да не го наричаме така. Той го наричаше „Балкански поток“.

„Турски поток“ е газопреносен проект, тръбопровод, който Путин използва, за да заобиколи и отслаби Украйна, което пък му даде възможност през 2022 да я нападне. Това не го казваме ние, казва го ДАНС в доклад, стигнал до президент и премиер през 2017-та, съответно – Радев и Борисов.

Нашият виден евроатлантик Бойко Борисов не само не се противопостави на проекта, ами построи част от него на българска земя… За българска сметка, възлизаща на 3 млрд. лева.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.