Сигнализирай!

Покрай среща на Пеевски: От ДПС объркаха постижението на Нургюл Салимова

Gospodari.com
Gospodari.com
01.09.2023 г.
43
0

Покрай среща на Пеевски в съобщение до медиите от ДПС объркаха постижението на Нургюл Салимова. Направиха я световен вицешампион.

Ето какво гласи съобщението от пресцентъра на партията, публикувано от Дневник:

Народният представител Делян Пеевски от ДПС се срещна със световната вицешампионка по шах Нургюл Салимова и нейния баща Илхан Салимов.

В съобщението обаче има неточност, тъй като Нургюл Салимова зае второ място в турнир от Световната купа по шахмат в Баку. Това ѝ даде право да се включи в Турнира на кандидатките за световната титла през април 2024 г. На него пък ще се определят шампионът и вицешампионът в женския шах. Разбира се, постижението на Салимова пак си остава най-доброто за българския шахмат в последните години.

Снимка: пресцентър ДПС

Нургюл Салимова: Имам нужда да си почина психически, не от шаха (видео)

За тайбрека от финала на Световната купа редица медии публикуваха информация, че Пеевски е заминал за Азербайджан, за да подкрепи Салимова, за която треньорът ѝ обяви, че е сама поради липса на средства. От пресцентъра на ДПС обаче не потвърдиха информацията пред "Дневник", а Пеевски бе с изключен телефон.

Като цяло срещата със Салимова демонстрира за пореден път нетипичната за Делян Пеевски активност, която прави впечатление в този парламент.

Пеевски е редови депутат, не е в ръководството на групата, не е в комисията за спорта, което би оправдало подобен разговор.

Санкционираният по "Магнитски" народен представител обаче в последните месеци, освен че ходи редовно на работа, често е на преден план, като в момента е водещият говорител на ДПС по конституционните промени.

Припомняме, че Нургюл Салимова не успя да пребори Александра Горячкина. Тя остана на второ място при финала на Световната купа по шах за жени. Но спечели сърцата на много хора, не само от България. Във финала нашето момиче отстъпи с 1,5:2,5 точки на рускинята Горячкина. В тайбрек по бърз шах българката бе надиграна с 0,5:1,5 точки. Това се случи след реми с белите в първата партия и загуба с черните във втората.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.