Сигнализирай!

Денков отговори на Радев за смяната на датата на националния ни празник

Gospodari.com
Gospodari.com
04.09.2023 г.
21
0

Денков отговори на Радев за смяната на датата на националния ни празник. Цитиран от bTV, Николай Денков призова "да погледнем в бъдещето, за да видим какво ще ни направи успешна нация".

Той предлага да се проведе политическа дискусия по въпроса дали да има референдум за смяна на датата на националния ни празник от 3 март на 24 май.

Припомняме, че през юли от ПП-ДБ излязоха с предложения за редица конституционни промени. Сред тях е идеята националният празник на България да се чества именно на 24 май.

Според Денков, 24 май трябва да бъде национален празник, защото това е символът, който
ни води в бъдещето.

Радев “изненадващо” се притесни от предложението за 24 май (видео)

„Не търся война с никого. Напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре“, заяви пред журналисти премиерът.

В неделя Николай Денков и президентът Румен Радев влязоха в косвен сблъсък чрез медиите по темата. Държавният глава призова премиера „да се еманципира от менторите си, ако иска да има сближаване между двете институции“.

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, отговори министър-председателят.

Прехвърчането на искри между президенство и кабинет не е изненада, особено имайки предвид позицията на Румен Радев и слабостта му към Русия. Какво смятате вие за предложението? Пишете ни в коментарите!


Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.